RÓLAM

Az elmúlt több, mint 20 évben tűzvédelemmel foglalkoztam, ebből 17 évet hivatásos tűzoltóként töltöttem.

Sokszor kerülök személyes kapcsolatba olyan emberekkel, akik – tanúként, tulajdonosként, aggódó rokonként, sérültként, szemtanúként – részesei voltak tűznek.

Amikor azt látom, hogy milyen lelki és anyagi károkat okoz a tűz, mindig eszembe jut, hogy ez velünk is bármikor megtörténhet. Tapasztalatból tudom, hogy egy kis odafigyeléssel az esetek többsége elkerülhető.

Fontosnak tartom, hogy egy-egy tűz után itthon, a családommal megbeszéljem a tanulságokat és elmondjam, hogyan kell ilyen helyzetben helyesen cselekedni. Soha nem sajnálom arra sem az időt, hogy ugyanezt a beszélgetést a tűzben érintettekkel is megejtsem.

Sajnos az emberek általában nem tudják, hogyan kellene megakadályozni a tüzeket, hogyan viselkedjenek tűz esetén, nem ismerik, hogyan és mivel kell ezeket eloltani. Sokszor fogalmuk sincs, hogy ha megtörtént a baj, hová, kihez fordulhatnak, mit tehetnek, vagy mit kell megtenniük.

A tüzek 70-80%-a gondatlan emberi cselekedet következménye. Ez azt jelenti, hogy az emberek akár ismerik a helyes magatartást, akár nem, felelőtlenül, gondatlanul bajba sodorják magukat és környezetüket. 

A Gyújtóforrás.hu weboldalt azért hoztam létre, hogy megosszam mindazt a tudást, amit az elmúlt két évtizedben megszereztem. Ha csak egy ember életét lehet megmenteni, már megérte.

A Pompimese.hu a gyerekeknek, a gyerekekről szól, ahol Pompival közösen próbálunk segíteni a a tűzvédelmi nevelésükben.

Őszintén hiszek abban, hogy felnőhet egy olyan generáció, akik sokkal nagyobb biztonságban élhetnek, mint most mi. Ehhez az kell, hogy megtanulják a biztonságos életet.

A gyerekek tűzvédelmi nevelésének legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a játék, ezért – a hagyományos, szülőknek íródott, nevelésről szóló cikkek mellett – játéktippek, mesék, foglalkoztató füzetek, színezők is megtalálhatók az oldalon.

Munkásságunk legnagyobb projektje az a hazánkban egyedülálló – most már két – mesekönyv, amiben Pompi, a tűzoltó manó két kisgyereket, Jankát és Ottót tanítja meg a tűzmegelőzés, tűzoltás, tűzből való menekülés legfontosabb tudnivalóira.

Jó tanulást, játékot és biztonságos életet kívánok!

Csepregi Csilla

FROMET EXPERT Kft.
1134 Budapest, Szabolcs utca 26-28. B/II/322.
E-mail: fromet.expert@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − kettő =

AJÁNDÉK POMPI SZÍNEZŐ FÜZET

 

 

Töltsd le most ingyen a

POMPI színező füzetet!

A füzetben Pompiról és a mesekönyvből találsz kiszínezhető rajzokat.

A színező letöltési lehetőségét keresd a megadott e-mail címeden!

Pin It on Pinterest